«ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!»

Συναυλία στο Κέντρο Αγώνα των απολυμένων καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών από το 13μελές Μουσικό Σύνολο ΕΡΤopen και την εξαιρετική υψίφωνο Μαρία Καραγιαννάκη.

Συναυλία στο Κέντρο Αγώνα των απολυμένων καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών από το 13μελές Μουσικό Σύνολο ΕΡΤopen και την εξαιρετική υψίφωνο Μαρία Καραγιαννάκη.

Με μια θαυμάσια συναυλία στο Κέντρο Αγώνα των απολυμένων καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών από το 13μελές Μουσικό Σύνολο ΕΡΤopen και την εξαιρετική υψίφωνο Μαρία Καραγιαννάκη, γιορτάστηκε η Μέρα Δημοκρατίας 24 Ιούλη 1974, όταν ανατράπηκε η στρατιωτική χούντα – σήμερα όμως ως Μέρα Αγώνα κατά της κοινοβουλευτικής χούντας.

Το κύριο σύνθημα που φώναξαν οι καθαρίστριες και οι εκατοντάδες που παρακολούθησαν τη συναυλία σήμερα Πέμπτη βράδυ στο Κέντρο Αγώνα, ήταν «Σήμερα η Μέρα της Δημοκρατίας είναι μέρα φτώχειας και τρομοκρατίας!».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμαρτωλής ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνικής Στατιστικής Αρχής), που δόθηκαν στη δημοσιότητα χτες Τετάρτη για το 2013, το 34,6% των κατοίκων στην Ελλάδα (3.795.100 άνθρωποι) ζούσαν «στο όριο της φτώχειας» με εισόδημα μικρότερο από το 60% του εθνικού μέσου εισοδήματος! Το ποσοστό αυτό ήταν 27,6% το 2010 όταν άρχισε η εφαρμογή των Μνημονίων της τρόϊκας Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες κάτω από το νέο-αποικιακό καθεστώς των Μνημονίων τα ποσοστά φτώχειας είναι, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τα εξής: Κύπρος 27,1%, Ισπανία 28,2%, Πορτογαλία 25,3% και Ιρλανδία 30%!

Η συναυλία του Μουσικού Συνόλου ΕΡΤopen, με την καθοδήγηση του κορυφαίου μαέστρου και συνθέτη Άλκη Μπαλτά, πραγματοποιήθηκε στην 79η μέρα και νύχτα από τη δημιουργία του Κέντρου Αγώνα έξω από το χτίριο του Υπουργείου Οικονομικών στην οδό Καρ. Σερβίας στο Σύνταγμα.

Η συναυλία ξεκίνησε με το θρυλικό «τσοπανάκο» και τέλειωσε, όπως και οι παλιές ραδιοφωνικές εκπομπές της Εθνικής Ραδιοφωνίας πάλι με τον «τσοπανάκο» και τον Εθνικό Ύμνο. Η υψίφωνος Μαρία Καραγιαννάκη ερμήνευσε κλασικά τραγούδια από τις γνωστές και αγαπημένες συλλογές των Θεοδωράκη και Χατζιδάκι σε ποίηση Ελύτη, Ρίτσου, Σεφέρη, Λειβαδίτη. Μοναδικές και συγκινητικές στιγμές όταν την Καραγιαννάκη συνόδευαν με τις δικές τους φωνές οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες οι οποίες φώναζαν και συνθήματα στο τέλος κάθε τραγουδιού.

Στους ακροατές και ακροάτριες μίλησαν ο Άλκης Μπαλτάς και καθαρίστριες. Η επόμενη συναυλία στο Κέντρο Αγώνα είναι αυτή την Παρασκευή 25 Ιούλη στις 9 μμ και την οργανώνει ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών. Την ερχόμενη Δευτέρα στις 8 μμ θα γίνει άλλη μια συναυλία με την Χαρούλα Αλεξίου στην πλατεία Συντάγματος που οργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο. <

● Το Δ.Σ. του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind) 210 5100910, e-mail: symboulio@pasetim.com, ζητά υποστήριξη από όλους τους εργαζομένους αύριο Παρασκευή στις 3 μμ στα γραφεία τής Tim (Wind) στο Μαρούσι, στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις 3 συναδέλφων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s