ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΧΟΥΝΤΑΣ, ΟΧΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. Πορεία ενάντια στις απαγορεύσεις κινητοποιήσεων και για την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΧΟΥΝΤΑΣ, ΟΧΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. Πορεία ενάντια στις απαγορεύσεις κινητοποιήσεων και για την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου

ΠΕΡΙΠΟΥ 1,000 εργαζόμενοι, φοιτητές και άνεργοι συμμετείχαν στη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα ενάντια στην καταστολή και τις απαγορεύσεις κινητοποιήσεων από κυβέρνηση-αστυνομία, και απαιτώντας την αθώωση του εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, στην αυριανή δίκη του (Πέμπτη 10 πμ, κτίριο 7 πρώην Σχολής Ευελπίδων).
Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια μίλησαν ο Γρηγόρης Καλομοίρης της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ (με σπασμένο χέρι μετά από επίθεση των ΜΑΤ), ο διωκόμενος συνταγματολόγος Δημήτρης Μπελαντής, ο Κώστας Μάρκου από την ΚΕΔΔΕ, ο Αντώνης Σταματόπουλος πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ (Μετρό Αθήνας), ο Παύλος Αντωνόπουλος και άλλοι. Αρκετοί ομιλητές αναφέρθηκαν στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να συμμετάσχουν ή οργανώσουν κινητοποιήσεις.

Ο Σταματόπουλος τόνισε ότι «πρέπει να κατανοηθεί ότι έχουμε να κάνουμε με χούντα που πρέπει να ανατραπεί» και κάλεσε όλα τα συνδικάτα στην απεργιακή κινητοποίηση που οργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 1μμ στην Ομόνοια το ΣΕΛΜΑ απαιτώντας την άρση της επιστράτευσης που επιβλήθηκε από την κοινοβουλευτική χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου με διαταγές της τρόϊκας πριν ένα χρόνο, στις 25 Γενάρη 2013.
Ο Αντωνόπουλος είπε ότι «πρέπει να βγει μπροστά η εργατική τάξη και να ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης η οποία έχει εξαπολύσει επίθεση σ’ όλους: εργαζόμενους, αγρότες, καθηγητές, νεολαία». Προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση της τρόϊκας είναι αποφασισμένη «να προχωρήσουν σε ακόμα μεγαλύτερες επιθέσεις παράλληλα με τους φασίστες ενάντια στους εργαζόμενους και σε όσους αγωνίζονται» και πρόσθεσε ότι «οι απεργίες διαρκείας είναι το όπλο της εργατικής τάξης στην εποχή μας, δεν φοβόμαστε θα τους ανατρέψουμε.»

Στην πορεία που ακολούθησε πήραν μέρος με τα πανό τους η ΚΕΔΔΕ, η ΕΙΝΑΠ, φοιτητικού σύλλογοι Αθήνας, η Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας, NO PASARAN-κίνηση απελάστε το ρατσισμό, NO PASARAN-ΕΛΜΕ, Σωματείο Μισθωτών κ.α.
Συνθήματα που ακούστηκαν: «Στο δρόμο στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο!», «Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ πίνουν το αίμα του λαού!», ενώ οι φοιτητές επέμεναν στο πιο σημαντικό «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός παντού – να ρίξουμε κυβέρνηση ΕΕ Και ΔΝΤ!»

Η σημερινή πορεία ήταν μια οφειλομένη απάντηση στην κοινοβουλευτική χούντα αλλά και σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ που αρνούνται να ηγηθούν ή να υποστηρίξουν τον εξαιρετικά κρίσιμο αγώνα για πολιτικές και δημοκρατικές ελευθερίες.
Όμως οι οργανωτές αρνήθηκαν να δώσουν μια ανατρεπτική κατεύθυνση στη σημερινή κινητοποίηση και την περιόρισαν σε διαμαρτυρία. Μόνο ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ κατονόμασε τη χούντα της τρόϊκα που μας κυβερνά, η οποία συνέχεια συνωμοτεί ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα γιατί ξέρει ότι η πλήρης εφαρμογή του Μνημονίου και των νέων μέτρων απαιτεί και ένα καθεστώς κοινοβουλευτικής χούντας. ■

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s